Dermatologie. Estetică. Diabet și nutriție

Consultații și analize

Consultații dermato-venerologie

Consultații și teste de specialitate realizate de către un medic specialist dermato-venerologie.

Dermatoscopie

Metodă sigură și neinvazivă de examinare a pielii, fiind considerată cea mai eficientă în depistarea precoce a cancerului de piele.

Recoltare secreție uretrală / vaginală

Recoltare de probe patologice, efectuată cu ajutorul instrumentarului medical specializat.

Proceduri chirurgicale-dermatologice

Electrocauterizare

O metodă chirurgicală sigură folosită pentru îndepărtarea țesutului cutanat sau pentru stoparea sângerării la nivelul vaselor mici de sânge. Recuperarea este rapidă, iar cicatricile sunt puțin sesizabile sau chiar inexistente.

Chiuretare

O metodă chirurgicală sigură folosită pentru îndepărtarea țesutului cutanat sau pentru stoparea sângerării la nivelul vaselor mici de sânge. Recuperarea este rapidă, iar cicatricile sunt puțin sesizabile sau chiar inexistente.

Excizie chirurgicală

Îndepărtare pe cale chirurgicală a anumitor formațiuni la nivelul pielii: alunițe, lipoame, veruci, tumori etc.

Biopsie cutanată cu examen anatomo-patologic

Test cutanat ce constă în prelevarea unui fragment de țesut pentru a fi supus unor investigații suplimentare.

Proceduri dermato-estetice

Tratament dermato-cosmetic acnee

Tratamentul acneei este unul complex din cauza diferitelor forme clinice ale acesteia. Durata și mijloacele de tratare a acneei sunt stabilite de medicul dermatolog în funcție de fiecare pacient în parte, după un consult de specialitate.

Peeling chimic

Presupune exfolierea epidermei prin intermediul unor ingrediente active, ce are rolul de a îndepărta celulele moarte și a intensifica regenerarea celulară. Se poate folosi pentru orice tip de ten. Este foarte important să urmezi sfaturile medicului dermatolog pentru întreținerea pielii după procedură!

Microdermabraziune

Microdermabraziunea cu diamante este o tehnică neinvazivă de exfoliere a pielii, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente de curățare în profunzime a tenului. Pielea este vizibil reîmprospătată și luminoasă.

Mezoterapie

Mezoterapia se realizează prin microinjectarea la nivelul mezodermei a unui mix de substanțe (vitamine, minerale, acid hialuronic, extracte botanice etc.). Se folosește în tratarea celulitei, vergeturilor, cicatricilor sau cu scopul regenerării pielii feței, gâtului și decolteului, fără a crea disconfort pacienților.

Radiofrecvență

Este o procedură neinvazivă care întinerește vizibil pielea și stimulează producerea de colagen și elastină.

Tratament cu ultrasunete

Terapia cu ultrasunete se bazează pe efecte termice, mecanice și biologice cu rol în redarea fermității pielii, în reducerea excesului de sebum, în eliminarea surplusului de melanină și în stimularea metabolismului celular.

Tratamentul hiperhidrozei cu toxină botulinică (transpirație excesivă)

Transpirația excesivă poate fi tratată prin injectarea locală DOAR de către un medic specialist a unei cantități mici de toxină botulinică, la nivelul axilelor, mâinilor sau picioarelor. Efectul acestei proceduri durează până la 8 luni.

Terapia „Vampir” (PRP)

Bioregenerarea prin injectarea de plasmă bogată în plachete („Terapia Vampir”) este un tratament cu efect de rejuvenare și lifting care presupune recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient, care este apoi prelucrată prin centrifugare. Lichidul obținut este plasma bogată în plachete, care ajută la regenerarea țesuturilor.

Tratamente botox împotriva ridurilor de expresie

Tratamentele cu botox sunt folosite cu precădere pentru estomparea și eliminarea ridurilor din jurul ochilor și gurii, de pe frunte, dintre sprâncene și de pe gât. Nu este neceasră anestezia locală, iar recuperarea este imediată.

Peeling biorejuvenare – PRX-T33

Este un tratament inovator bazat pe proprietățile acidului tricloracetic recomandat în tratarea ridurilor, a cicatricilor și vergeturilor, a petelor pigmentare sau în cazul pielii lipsite de elasticitate. Nu presupune folosirea acelor și are rolul de a biostimula în profunzime pielea.

Tratamente injectabile cu acid hialuronic

O procedură care presupune umplerea ridurilor cu acid hialuronic și prevenirea adâncirii acestora. Efectele sunt vizibile imediat, iar într-o singură ședință pot fi atenuate riduri formate în ani de zile. Această procedură poate fi folosită și ca metodă de echilibrarea a volumului feței prin injectarea acidului hialuronic în zona pomeților, a obrajilor sau bărbiei.

Augmentare buze

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic – în proporții stabilite de medic în funcție de fizionomia pacienților – conferă un volum mai mare al buzelor, un contur bine definit și o armonie a trăsăturilor. Efectul acestei intervenții minim invazive poate dura și până la un an.

Dermapen

Este un dispozitiv medical foarte eficient, folosit în reducerea liniilor fine și a ridurilor, vergeturilor, cicatricilor și acneei. Presupune introducerea în piele a unui cocktail de substanțe active prin intermediul microacelor. Nu provoacă disconfort, iar rezultatele sunt vizibile într-un timp scurt.

Laser Cutera Xeo

Este cel mai eficient laser vascular ce poate fi utilizat pentru: epilare definitivă cu IPL, rejuvenare facială, lifting nechirurgical, tratarea leziunilor pigmentare.

Proceduri de remodelare corporală

Endermologie - vacuum terapie

Tratamentul anticelulitic cu vacuum terapie este una dintre cele mai eficiente metode de a combate celulita, acționând în profunzime, prin dizolvarea grăsimii din zonele afectate. Aspectul de tip „coajă de portocală” este vizibil redus, iar pielea își recâștigă fermitatea. Printre alte beneficii se numără și îmbunătățirea limfodrenajului, eliminarea rapidă a toxinelor, precum și prevenirea formării de nou țesut adipos.

Biostimulare

Biostimularea corporală ajută la tonifierea musculaturii, la remodelare corporală și pierderea în centimetri în zona lucrată, la lifting-ul pielii lăsate și tonifierea abdomenului după naștere sau la tratarea zonelor afectate de celulită.

Radiofrecvență

Radiofrecvența corporală este o metodă de combatere a oricărui tip de celulită (chiar și cea avansată), de reducere a vergeturilor și a țesutului adipos sau de redare a elasticității pielii. Este un tratament neinvaziv ce se bazează pe aplicarea undelor de radiofrecvență asupra unei anumite zone, având un efect de încălzire și, astfel, favorizând producția de colagen.

Tratament cu ultrasunete

Tratamentul cu ultrasunete este de ajutor în eliminarea celulitei și vergeturilor, cu rezultate imediate, datorită acțiunii în profunzime asupra țesutului adipos. Ajută, de asemeena, la redobândirea elasticității pielii, având și un efect de lifting.

Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Consultație diabet zaharat

Medicul nostru specialist va realiza o examinare fizică și un istoric medical bazat pe stilul de viață al pacientului, urmând apoi să efectueze o serie de verificări și teste specifice pentru a pronunța un diagnostic clar.

Consiliere nutrițională: evaluare inițială

Evaluarea inițială este primul pas către realizarea unui program nutrițional personalizat și presupune evaluarea greutății și a înălțimii, determinarea IMC, măsurarea circumferinței abdominale, analiza compoziției corporale și evaluarea obiceiurilor alimentare și a istoricului medical.

Program personalizat nutrițional, monitorizare regulată

În urma analizei inițiale se poate stabili un diagnostic și un program nutrițional personalizat. Monitorizarea regulată presupune urmărirea îndeaproape a evoluției pacientului și ajustarea programului nutrițional după caz.

Test glicemie

Testul de glicemie presupune identificarea nivelului glucozei din sânge pentru diabetici și pentru pacienții suspecți de diabet.

Teste de sensibilitate

Testele de sensibilitate sunt efectuate de medicul diabetolog cu rolul de a identifica una dintre complicațiile diabetului. Printre aceste teste de specialitate se numără: testul pragului de percepție al vibrațiilor, testul înțepăturii sau testul monofilamentului.

Indice gleznă-braț Doppler vascular

Această metodă de testare neinvazivă are rol în diagnosticarea bolii arteriale periferice, care afectează circulația sangvină la nivelul mâinilor sau picioarelor.